Na trhu jsem koupil kapustu a rozhodl jsem se, že jí udělám smaženou v těstíčku. A tak jsem milou kapustu nakrájel a dal jsem jí uvařit do poloměkka v osolené vodě.
Mezitím jsem si připravil těstíčko z hladké mouky, vajec a vody. Po předchozím pokusu jsem zjistil, že jedno vejce bohatě postačí a můžeš místo vody použít mléko, ale my mléko nekupujeme, takže proto voda.
Vychladlou kapustu jsem promíchal s těstíčkem
a začal jsem ji smažit v mém oblíbeném lívanečníku.
Dali jsme si to s vařeným bramborem m.m. a navíc jsem přidal omáčku připravenou ze stejných dílů kečupu a hořčice.
Pepane. Jo, moc pěkné, jen bych to vylepšil. :) Brambory bych prohodil na másle s listovou petrželkou a tu omáčku bych udělal spíš s majonézou, Třeba hořčice plnotučná s majonézou, nebo kečupová majonéza. :) A vůbec, taková domácí tatarská omáčka... Už toho nechám, sbíhají se mi sliny, jdu spát.
OdpovědětVymazatahoj Jardo, s těmi bramborami tomu rozumím, ale přiznám se - byl jsem trochu línej ;-) a omáčka byla z toho co jsem našel v lednici nicméně domácí tatarka je domácí tatarka o tom žádná ;-)
VymazatHm, tohle musím doma taky vyzkoušet. To bude zase půlka rodiny otrávená, jako když jsem dělal lilek, muhehe.
OdpovědětVymazatnicméně je to vynikající ;-)
Vymazattak Vařba Jenicha a Kláry se nekonala, ale tento recept na vzdory Jenichovým pochybám chutnal úplně všem ;-)
OdpovědětVymazat