neděle 31. října 2010
KYSANÉ ČERVENÉ ZELÍ
Vezmi sáček kysaného zelí. Já jsem vybral červené Otické zelí, je výborný i samotný jenom tak a proto je výborný i teplý. Ustřihneš roh sáčku a do hrníčku vymačkáš tu vodu ze zelí, já ji pak většinou vypiju, prý je to zdravé.
Vymačkaný zelí vyndám ze sáčku a na prkýnku ho překrájím, abych tam neměl velký kusy.
Na oleji nebo na špeku osmahnu nakrájenou cibulku a přidám zelí.
Promíchám, podleji trochu vody přiklopím, dusím, jen chvíli.
Mezitím si rozpustím kukuřičný nebo bramborový škrob v troše vody, přiliju do zelí a rychle promíchám. Namočený škrob přilévám po troškách, abych to nepřehnal a neměl to moc hustý.
Potom zelí dochutím cukrem na požadovanou sladkost.
A šup s ním na talíře.
Přihlásit se k odběru:
Komentáře k příspěvku (Atom)
Žádné komentáře:
Okomentovat