neděle 31. října 2010

KYSANÉ ČERVENÉ ZELÍ


Vezmi sáček kysaného zelí. Já jsem vybral červené Otické zelí, je výborný i samotný jenom tak a proto je výborný i teplý. Ustřihneš roh sáčku a do hrníčku vymačkáš tu vodu ze zelí, já ji pak většinou vypiju, prý je to zdravé.


Vymačkaný zelí vyndám ze sáčku a na prkýnku ho překrájím, abych tam neměl velký kusy.


Na oleji nebo na špeku osmahnu nakrájenou cibulku a přidám zelí.


Promíchám, podleji trochu vody přiklopím, dusím, jen chvíli.






Mezitím si rozpustím kukuřičný nebo bramborový škrob v troše vody, přiliju do zelí a rychle promíchám. Namočený škrob přilévám po troškách, abych to nepřehnal a neměl to moc hustý.


Potom zelí dochutím cukrem na požadovanou sladkost.


A šup s ním na talíře.

Žádné komentáře:

Okomentovat