neděle 31. října 2010

VEPŘOVÉ MASO NA KMÍNĚ


Cibuli nakrájenou na kostičky osmahni na oleji, přidej dle chuti kmín a nech pomalu za občasného míchání zhnědnout.


Mezitím si nakrájej maso (plec nebo kýtu) na kostky. Jen pro zajímavost; běžná porce masa je 100g masa na osobu v syrovém stavu, schválně si to někdy dej na váhu a udělej z toho 4 kostky po 25g; možná se budeš divit ;-).


Maso přidej do hrnce na cibuli s kmínem a pěkně restuj. Jak se ti to zatáhne tak to podlij vodou nebo líp vývarem a nech udusit.


Nejlíp v tlakovém hrnci přece jenom to trvá kratší dobu.


Když je maso hotové tak ho vyndej a zbylou šťávu vyvař, až ti zbude jen tuk.


Chce to pořád míchat, aby se ti to nepřipálilo. Pak na to nasyp hladkou mouku a orestuj.


Vzniklou jíšku zalij vodou nebo vývarem a nech pořádně provařit, minimálně 20 minut, občas míchej. Když máš provařeno, vrať do vzniklé omáčky maso, ještě chvilku ho prohřej a můžeš podávat.


Dej k tomu vařené brambory, rýži nebo těstoviny. Já jsem si to dal s knedlíkem.

10 komentářů:

  1. Diky za recept :-) zrovna si to varim a uz se tesim :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. a jak to dopadlo? doufám že ti to chutnalo Pepan

      Vymazat
    2. Dopadlo to dobre :-) dneska jsem to varil zas! Vita

      Vymazat
    3. Ahoj Víťo, Děkuji za informaci o výsledku jsem rád že recepty fungují. Zkoušel jsi už tento recept? http://mojekucharka.blogspot.com/2010/11/hovezi-maso-na-cesneku-zelenem-pepri.html myslím že by ti to mohlo taky chutnat. Pepan

      Vymazat
    4. Ahoj Pepo, diky za dalsi typ na recept, vypada to dobre, tak to urcite se zenou vyzkousime. Mej se hezky! AHoj! V.

      Vymazat
    5. Ahoj Víťo, tak jak dopadla tvoje vařba? Už jsi zkusil hovězí? Pepan

      Vymazat
    6. Ahoj Pepo, no porad se na to chystam, ale zatim to jeste nedopadlo, chybi ten zeleny pepr a hovezi :-). Nicmene vyhledove to urcite vyzkousim a dam vedet. Vsak kdybys mel jeste nejaky dobry receptik, klidne sem posli zase odkaz, rad se mrknu :-).
      Ahoj Vita

      Vymazat
    7. Ahoj Víťo, to hovězí určitě zkus, nicméně v poslední době boduju u návštěv s tímto receptem za pštrosa ;-) http://mojekucharka.blogspot.cz/2012/05/pstrosi-maso-v-bylinkach-na-grilu.html
      Pepan

      Vymazat
  2. Ahoj Pepo, Pepo prosim Te, kolik davas vzdycky te vody do tlakace? Nejak se mi to vzdycky nepovede trefit a bud se mi to vyvari, nebo zase zbyde hodne a dlouho to pak musim vyvaret :-) To vis, jeste nejsem takovy profik jako Ty :-) Mej se a diky za odpoved, Vita

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Ahoj Víťo,Taky jsem již jednou maso spálené na uhel (a to doslova) vyhazoval. A od té doby dávám radši trochu víc vody abych se tomu vyhnul. V následujícím receptu http://goo.gl/i7FFc se podívej na fotky tam je to docela dobře vidět (náhodou vyfoceno ;-)). Aby se to rychle vyvařilo tak vždy vyndám maso ven. Pak to vydušení na tuk proběhne daleko rychleji i při větším množství vody.

      Nicméně to stojí za pozornost a tak jsem si to napsal abych o tom napsal článek na LEDPAO http://ledpao.blogspot.cz/

      Vymazat