úterý 9. listopadu 2010

CANNELLONI PLNĚNÉ MLETÝ MASEM

Těstoviny pojmenované cannelloni jsou pořádný trubky přibližně 10 cm dlouhé a 1,5 cm v průměru a vychází jich tak 6 kousků na porci. Můžeš si je vyrobit i doma, ale pro zrychlení práce jsem zvolil kupované. Přečti si na krabici jak je upravit protože, některé se před plněním musí krátce povařit a některé můžeš plnit rovnou bez předvaření.


Nejdřív si připrav všechny suroviny, ať pak na něco nezapomeneš.


Vybal si těstoviny a nasucho si vyzkoušej velikost nádoby, ve které budeš jídlo zapékat, měla by být akorát.


Na olivovém oleji nech ve velké pánvi nebo hrnci zesklovatět nadrobno nakrájenou cibulku.


Pokud máš rád chilli tak si jednu papričku zbav semínek, najemno ji nakrájej a přidej k cibuli (pro děti asi bez chilli), ale můžeš je po malých dávkách zvykat :-D.




Pak přidej mleté hovězí maso a pěkně orestuj.


Když je maso tmavé tak přidej loupaná rajčata, já jsem vybral ty v plechovce – krájená tam nasyp rovnou a pokud máš celá tak je předtím rozmačkej – a nech je hezky prohřát, osol, opepři a ke konci provaření, ne moc dlouho jen aby se ti spojili chutě, přidej bazalku, kterou předtím natrháš.


Teď to nech povychladnout, jen aby to nepálilo, ale když nemáš čas tak si pomoc ve dřezu se studenou vodou.


A teď hezky ručně naplň každou trubku tou směsí masa a rajčat a pěkně je narovnej do připravené mísy a pak je zalij tou rajčatovou šťávou, co ti zbyla po plnění.




Navrch to pořádně posyp strouhaným parmezánem a šup s tím do předehřáté trouby asi tak na 180.


Nech je hezky zapéct, až se ti sýr úplně roztaví a pak už jenom rozděl a nandávej na talíř.

Žádné komentáře:

Okomentovat