A konečně slibovaný recept na sójové maso tak jak jste ho mohli vidět v mini soutěži. Chvíli jsem přemýšlel kam recept zařadit a pak jsem si řekl, že je to přece „maso“ tak do masa :-D.
Takže nejdřív koupím sáček (nebo několik) sójového „masa“. Jeho výhody vidíte na sáčku na obrázku, nevýhody určitě najdete na netu.
Do hrnce dám vařit vodu a do ní přidám sušené bylinky (např. libeček, tymián atp.), polévkové koření, sůl, pepř, sójovou omáčku, drcený kmín může být i polévková kostka maggi bujon.
Jakmile se voda vaří, přidám „maso“
a pod pokličkou vařím, dokud není úplně měkké, ale nesmí se zas rozpadnout.
. Celé to nechám vychladnout a potom plátky vyjmu z hrnce a vymačkám z nich přebytečnou vodu – ne úplně o sucha. Na talířku dám do lednice a použiji k přípravě druhý den.
Když nadejde čas přípravy, rozpálím olej na pánvi a opeču plátky z obou stran. Důležité je mít připravenou omáčku, kterou to pak přeliji např. žampionová, tymiánová atp. Přílohu dávám dle chuti.
Napiš, jak dopadl tvůj pokus.
Nicméně maso je maso ;-)
si zahráváš:
OdpovědětVymazat"Řada studií totiž prokázala, že estrogen, který se v sójových výrobcích nachází, působí na spermie likvidačně."
:)
tak nám už to vadit až tak nemusí ;-) nicméně podle toho jak to vypadá v Číně bych se toho nebál ;-)
OdpovědětVymazat