středa 14. července 2010

ŘÍZKY V TROUBĚ

Kláry recept „Jak nejlépe a co nejjednodušeji připravit řízky“

Takže řízky připravíme klasickým způsobem. Ale protože jich máme hafo, tak je nebudeme smažit na pánvi, ale pěkně v troubě, aby byly pěkně šťavnaté.

Připravíme si plech, olej a dáme si předehřát troubu na 170°C. Na plech nalejeme vrstvu oleje a dáme do trouby, aby se trošku rozehřál, asi tak jako pánev. Jakmile si myslíme, že je teplota dobrá, tak na něj vložíme řízečky a necháme troubu, aby provedla své mistrovské dílo. Po cca 20 minutách, raději kontrolujte dříve, řízky otočíme a necháme dodělat. Jakmile jsou krásně zlaté, tak je vyndáme na papírový ubrousek, vysajeme jím přebytečný olej a podáváme. :-)

2 komentáře: