středa 28. září 2011

SLOVENSKÝ BRAMBOROVÝ SALÁT

Stará rodinná receptura vynikajícího bramborového salátu bude prozrazena.


Den dopředu je třeba uvařit brambory ve slupce, nechat je vychladnout, a potom je ideální dát brambory do lednice.




Druhý den brambory zbavím slupky, nakrájím cibuli – barvu cibule a tvar krájení cibule vybírám dle momentální chuti, někdy bílá jindy červená, někdy kostičky jindy kolečka – nakrájím brambory a v míse promíchám se solí a pepřem.


Dochutím octem, přidám trochu oleje, promíchám, ochutnám, doladím chuť a je připraveno k servírování.


Salát je výborný samotný, hodí se i jako příloha k masům, taky je dobrý když mam housku tu vodorovně rozříznu a salátem ji naplním.

2 komentáře:

  1. A na Vánoce k tomu přidávám ještě nasekaného naloženého sledě...

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. ááá tak to není vůbec špatný nápad, díky za tip ;-)

      Vymazat