středa 7. července 2010

ZELNÁ

V kastrolu rozpustím špek nakrájený na hodně malý kostičky. Jakmile se špek vysmaží na ještě menší škvarečky, přidám najemno nakrájenou cibuli a kmín a zapráším moukou. Mouku pěkně opražím, ale jen do světla a přeliju studenou vodou (vývarem). Pořádně rozmíchám, abych tam neměl hrudky. Přidám překrájené bílé kysané zelí, které jsem předtím zbavil šťávy; tu pak vypiju, prý je moc zdravá. Vařím a míchám, pak tam nasypu brambory. Ty jsem si předtím oloupal, nakrájel na kostičky a uvařil. Přiliju mléko a jako vždy nechám ještě pět minut provařit. U dobře provařené polévky nebo omáčky ti začne vystupovat tuk napovrch. Na talíři ozdobím jemně nasekanou kudrnkou.

Žádné komentáře:

Okomentovat