Základ připravím obdobně jako u zelné polévky, připravím světlou jíšku, zaliju vývarem v horším případě vodou. Ale pozor nevkládám zelí nýbrž omytý na jemno nakrájený pórek, bílou i zelenou část, a nechám povařit, až pórek změkne. Mezitím přidám muškátový květ, když nemám, dám tam nastrouhaný muškátový ořech, když nemám ani ten tak tam prostě nebude. Ale je to s ním lepší. Přidám trošičku kari, přiliju mléko, máslo na zjemnění a jako vždy nechám ještě pět minut provařit. Dobře provařenou polívku už poznáš. Pažitka nebo kudrnka dle přání nebo bez to je fuk.
středa 7. července 2010
PÓRKOVÁ
Základ připravím obdobně jako u zelné polévky, připravím světlou jíšku, zaliju vývarem v horším případě vodou. Ale pozor nevkládám zelí nýbrž omytý na jemno nakrájený pórek, bílou i zelenou část, a nechám povařit, až pórek změkne. Mezitím přidám muškátový květ, když nemám, dám tam nastrouhaný muškátový ořech, když nemám ani ten tak tam prostě nebude. Ale je to s ním lepší. Přidám trošičku kari, přiliju mléko, máslo na zjemnění a jako vždy nechám ještě pět minut provařit. Dobře provařenou polívku už poznáš. Pažitka nebo kudrnka dle přání nebo bez to je fuk.
Přihlásit se k odběru:
Komentáře k příspěvku (Atom)
Žádné komentáře:
Okomentovat