pondělí 12. července 2010

ROŠTĚNÁ - minutka















Plátky masa omyju a pak osuším papírovou utěrkou. Pak několikrát nakrojím na okraji, aby se mi při grilování nekroutilo. Maso lehoulince naklepu, jen vlastní vahou paličky, spíš jen do masa obtisknu ty hroty na paličce. Poté maso osolím, opepřím po obou stranách a potřu olivovým olejem. Plátky naskládám na sebe, zabalím do fresh-folie a na několik hodin uložím do lednice. Těsně před grilováním vybalím z folie a peču na rozpáleném grilu dle domácích zvyklostí od krvavého až po propečený – u nás je to něco mezi krvavým a středně propečeným.
Tak vypadá základní recept na přípravu roštěné, můžete ji udělat na pánvi, když se vám nechce grilovat. Samozřejmě nejlepší je koupit maso vcelku a krájet na plátky až doma. Běžně váha roštěné pro jednu osobu je cca 150g masa v syrovém stavu, dvojité roštěné (300-400 g) říkáme Rumpsteak a dvojitý Rumpsteak (400-600g) se jmenuje Entrecote.
Tak to jen na okraj trochu teorie ;-).

2 komentáře:

  1. Právě jsem přišel domů hladovej s nějakým pivem v sobě. Uhááá to bych si dal hned. MŇAM!

    OdpovědětVymazat
  2. tak až přijedeš tak si dáme a nebo můžem na LSL

    OdpovědětVymazat