To jsem si jednou chtěl udělat zapečený těstoviny, ale nenašel jsem jiný než špagety. Tak jsem zvažoval, v čem je zapeču, až na mě při hledání vhodné nádoby ze šuplíku vykoukla silikonová forma na bábovku. A tak jsem dal vařit vodu na špagety, trochu jsem ji osolil a přilil trochu oleje, olivového samozřejmě :-D. Než se mi začne vařit voda na špagety tak na pánvi rozpustím na drobný kostičky nakrájený špek, ale můžeš dát jen oliv olej a orestuju nadrobno nakrájenou cibuli. Tu nechám zesklovatět a přidám na kousky nakrájený uzený maso, můžeš přidat hrášek, kukuřici, baby karotku nebo tak něco a ještě chvíli restuju. Mezitím jsem dal vařit špagety, takže už jsou uvařený „al dente“ neboli na skus – ne že je necháš rozvařit!!! Potom je scedím, vrátím do hrnce, ve kterém jsem je vařil, přidám obsah pánve a pořádně promíchám. Do vymazané formy přepravím obsah hrnce a šoupnu do předehřáté trouby (170°C – horkovzduch) asi na 10 minut zapéct. V misce promíchám vajíčka s trochou mlíka, když nemam mlíko voda je taky dobrá, osolím, opepřím, můžu přidat trochu kari nebo chilli nebo muškátový květ nebo nastrouhaná muškátový ořech nebo koření co tě napadne a máš oblíbené a zaliju tím ty špagety. Nechám chvíli zapéct, pak to posypu nastrouhaným sýrem a peču do zlatova. Když se mi zdá, že je bábovka dost upečená tak ji vysvobodím z trouby, vyklopím na talíř a vyzvu váženého člena u stolu, aby bábovku nakrojil. Jo a nezapomeň na okurku nebo červenou řepu, obojí sladkokyselé mňam.
úterý 13. července 2010
ŠPAGETOVÁ BÁBOVKA
To jsem si jednou chtěl udělat zapečený těstoviny, ale nenašel jsem jiný než špagety. Tak jsem zvažoval, v čem je zapeču, až na mě při hledání vhodné nádoby ze šuplíku vykoukla silikonová forma na bábovku. A tak jsem dal vařit vodu na špagety, trochu jsem ji osolil a přilil trochu oleje, olivového samozřejmě :-D. Než se mi začne vařit voda na špagety tak na pánvi rozpustím na drobný kostičky nakrájený špek, ale můžeš dát jen oliv olej a orestuju nadrobno nakrájenou cibuli. Tu nechám zesklovatět a přidám na kousky nakrájený uzený maso, můžeš přidat hrášek, kukuřici, baby karotku nebo tak něco a ještě chvíli restuju. Mezitím jsem dal vařit špagety, takže už jsou uvařený „al dente“ neboli na skus – ne že je necháš rozvařit!!! Potom je scedím, vrátím do hrnce, ve kterém jsem je vařil, přidám obsah pánve a pořádně promíchám. Do vymazané formy přepravím obsah hrnce a šoupnu do předehřáté trouby (170°C – horkovzduch) asi na 10 minut zapéct. V misce promíchám vajíčka s trochou mlíka, když nemam mlíko voda je taky dobrá, osolím, opepřím, můžu přidat trochu kari nebo chilli nebo muškátový květ nebo nastrouhaná muškátový ořech nebo koření co tě napadne a máš oblíbené a zaliju tím ty špagety. Nechám chvíli zapéct, pak to posypu nastrouhaným sýrem a peču do zlatova. Když se mi zdá, že je bábovka dost upečená tak ji vysvobodím z trouby, vyklopím na talíř a vyzvu váženého člena u stolu, aby bábovku nakrojil. Jo a nezapomeň na okurku nebo červenou řepu, obojí sladkokyselé mňam.
Přihlásit se k odběru:
Komentáře k příspěvku (Atom)
Žádné komentáře:
Okomentovat