středa 7. července 2010
KVĚTÁKOVÁ
Koupím pěkný květák, doma ho zbavím zbylých listů, rozeberu na růžičky a pořádně propláchnu studenou vodou.
Pak ho pokrájím na drobno i s košťálem který jsem nevyhodil
a dám vařit do hrnce s vodou.
Mezitím si připravím světlou jíšku z oleje a hladké mouky a nechám jí vychladnout. Jíška musí být vychladlá, aby ti to neudělalo hrudky.
Pak jí přidám k vařícímu se květáku a pečlivě rozmíchám metlou. Pro obměnu můžeš při přípravě jíšky na oleji nejdřív orestovat nastrouhanou mrkev a pak přidat mouku.
Okořením muškátovým ořechem nebo muškátovým květem nebo nemusím to dle chuti, přiliju mléko nebo radši smetanu minimálně 30-ti procentní.
Provařím jako vždy, ozdobím sekanou petrželkou a čekám na pochvalu.
Já jsem si tam dal pažitku se saturejkou - to jen pro pořádek.
!POZOR!
"to se stane když nedáváš pozor ;-)"
Přihlásit se k odběru:
Komentáře k příspěvku (Atom)
Žádné komentáře:
Okomentovat