středa 7. července 2010

MASO VE SMETANOVÉ OMÁČCE

Záměrně píšu pouze maso, jelikož si budeš moct vybrat, jaký chceš ;-). Na oleji orestuju nadrobno nakrájenou cibuli do růžova, pak přidám na kousky nakrájené maso, osolím, případně opepřím a restuji dál. Maso může být vepřové – panenka nebo pečeně, hovězí – pravá svíčková nebo roštěná, drůbeží – krůtí nebo kuřecí prsa, pštrosí filet. A teď si podle chuti přidám sušené švestky, žampióny nebo listový špenát, ale nemusím. Když mám vše pěkně orestováno tak to zaliju dostatečným množstvím smetany, aby mi vznikla omáčka, a nechám provařit. Jako přílohu si vyber pšeničný bulgur, basmati rýži nebo těstoviny. Tak kombinací je víc než dost a přeju dobrou chuť.

Žádné komentáře:

Okomentovat