středa 7. července 2010
LEPENICE
Oloupané brambory uvařím v osolené vodě s trochou kmínu. Než se uvaří tak na pánvi rozpustím na kostičky nakrájený špek, radši víc než míň, přidám na jemno nakrájenou cibuli a nechám zesklovatět. Mezitím si vymačkám šťávu z bílého kysaného zelí do hrnečku a překrájím ho. Tak třetinu přidám k roztavené slanině a trochu orestuju. Když jsou brambory uvařený tak je sliju, ale ne úplně, nechám tak na prst vody na dně. Pak je rozšťouchám a přidám zelí a obsah pánve. Všechno to pěkně promíchám, případně dosolím nebo přiliju trochu šťávy z hrnečku, zbytek vypiju a lepenici můžu podávat třeba k uzenému masu.
Přihlásit se k odběru:
Komentáře k příspěvku (Atom)
jj to jsem u Pepana jedl a je to ultradobrota, mňam
OdpovědětVymazatdnes ji jdu připravovat zase ;-)
OdpovědětVymazat