Vepřové maso přírodní má pro mě trochu kouzlo v tom, že
se dá připravit tak trochu dopředu a potom z něho jde vykouzlit víc různých variant
ještě uspořit čas. Pro tento recept jsem zvolil vepřovou plec nakrájenou na
kostky.
Cibuli jsem nakrájel na kostičky a na tuku jsem ji upravil dozlatova. Všimni si, jak
ztratila objem a nabrala barvu.
Poté jsem
přidal maso, osolil, opepřil a orestoval.
Když bylo
orestované ze všech stran, tak jsem ho podlil vodou a v papiňáku pěkně
patnáct minut podusil. Pokud nemáš papiňák, bude ti dušení trvat déle.
Hotové
maso můžeš konzumovat ihned tak jak je se vzniklým sosem nebo zahustit jíškou, provařit
a máš maso v omáčce. Přílohu
zvol dle své chuti, myslím, že bramborem, rýží nebo žitem nic nezkazíš.
Já jsem
si maso i se sosem rozdělil do krabiček na porce po dvou, protože vařím pro
dva. Nechám to vychladnout a zavřené uchovám v lednici pro použití druhý, třetí den.
Když chci takovýto polotovar uchovat déle tak to druhý den
dám z lednice do mrazáku. Takto připravené maso stačí jen rozmrazit, ohřát
a podle aktuální nálady můžu přidávat, co mě zrovna napadne; dušenou mrkev nebo
kapustu, zahustit jíškou, žampiony, hrášek, houby, bylinky prostě to na co mám zrovna chuť, ale
o tom až jindy.
Samozřejmě, že nejlepší je vše když je to čerstvé, ale někdy
se úspora času hodí ;-)
Žádné komentáře:
Okomentovat