Měla přijet návštěva na oběd a tak jsem sondoval co dcera
kamarádky jí. Můj předpoklad těstoviny s kečupem byl správný a tak jsem se
to jak uvařit trochu jinak.
Jako základ jsem zvolil fusilli – vřetena – protože dobře
drží omáčku a nejsou pro děti zbytečně dlouhé jako špagety. Děti po jídle
nejsou špinavé a rodiče to uvítají.
Těstoviny jsem uvařil dle návodu na sáčku – nic k rozepisování.
A teď
příprava masa s rajčaty.
Rajčata
kupuji v plechovce pokud možno krájená, protože mi to šetří čas, pokud
jsou celá je dobré je nakrájet. Když vezmeš čerstvá tak jedině dobře.
Na
olivovém oleji usmažím na kostičky nakrájenou cibulku do růžova a přidám mleté
hovězí maso, restuji.
Když mám
orestováno, přidám koření – bazalka, oregano, tymián, pepř a sůl. Teď jsem
použil sušené bylinky, v sezóně bych dal čerstvé.
Pak jsem
do toho zamíchal rajčata, prohřál, přimíchal jsem fusilli a bylo hotovo.
Navrch je
dobrý parmezán ale, protože jsem ho neměl po ruce tak jsme museli vzít za vděk
eidamem.
Elišce
chutnalo a to bylo to hlavní.
Žádné komentáře:
Okomentovat