Co to vlastně je bulgur?
Bulgur je hrubě nalámaná pšenice (tzv. pšeničná lámanka). Při jeho zpracování se zrno změkčuje krátkým tepelným působením za sucha nebo párou. Bulgur se pak snáze vaří a má jemnější strukturu. Má pískovou barvu a během vaření výrazně zvětší svůj objem. Bulgur je velmi oblíbený pro svou jednoduchou a rychlou přípravu, oříškovou chuť, lehkou stravitelnost a nutričně příznivé složení (vysoký obsah vlákniny, vitaminů a minerálů a nízký obsah tuku).
V oblastech Středního Východu se používá na přípravu oblíbeného pilafu, různých zeleninových salátů (libanonský salát tabbouleh), zeleninových nebo masových jídel (falafel, kibbeh). V naší kuchyni jej lze přidávat do nádivek, salátů, karbenátků nebo jako příloha k masu či zelenině.
Zdroj: www.biolinie.cz
No poprvé jsem o bulguru slyšel tady od tebe. Taxem ho koupil a potom co ležel asi tři tejdny ve špajzu, jsem ho včera naservíroval rodině s krůtíma nudličkama na kari. A slvil jsem s tím úspěch.
OdpovědětVymazatÁja prohlásila, že kuskus jí chutná sice víc, ale bylo to dobrý. A Áďa to má naopak.
Takže díky za rozšíření obzorů.
jsem rád, že ti bulgur zachutnal a připrav se v blízké době na obilí ;-)
OdpovědětVymazat