sobota 2. července 2011
ZELNÉ LISTY PLNĚNÉ MLETÝM MASEM
Hlávku zelí zbavím košťálu trychtýřovitým řezem.
Mezitím v pekáči nechám rozpustit slaninu nakrájenou na kostičky.
K roztavené slanině přidám na kostičky nakrájenou cibuli a nechám ji pomalu restovat
Ve velkém hrnci spařím hlávku zelí horkou vodou a pod pokličkou ji nechám chvíli tak aby listy trochu změkly, líp se oddělují od sebe a nepraskají.
V Globusu jsem si koupil mleté hovězí a vepřové maso tak půl na půl, dám ho do mísy, osolím, opepřím, přidám prolisovaný česnek a na kostičky nakrájenou cibuli. Vše pořádně promíchám.
Spařenou hlávku zelí rozeberu na jednotlivé listy a zbavím je košťálů. Z masa udělám váleček veliký akorát tak do dlaně a zabalím ho do listu.
Orestovanou cibulku zastříknu vodou a do připraveného základu naskládám zarolované mleté maso do zelných listů.
Celou tu parádu dám do předehřáté trouby a peču a peču, a až se mi začnou listy připékat tak je to hotové.
K obědu jsme plněné listy měli s vařeným bramborem, podlité trochou výpeku, co zůstal na dně pekáče.
Přihlásit se k odběru:
Komentáře k příspěvku (Atom)
Žádné komentáře:
Okomentovat