sobota 2. července 2011

ZELNÉ LISTY PLNĚNÉ MLETÝM MASEM


Hlávku zelí zbavím košťálu trychtýřovitým řezem.


Mezitím v pekáči nechám rozpustit slaninu nakrájenou na kostičky.




K roztavené slanině přidám na kostičky nakrájenou cibuli a nechám ji pomalu restovat


Ve velkém hrnci spařím hlávku zelí horkou vodou a pod pokličkou ji nechám chvíli tak aby listy trochu změkly, líp se oddělují od sebe a nepraskají.





V Globusu jsem si koupil mleté hovězí a vepřové maso tak půl na půl, dám ho do mísy, osolím, opepřím, přidám prolisovaný česnek a na kostičky nakrájenou cibuli. Vše pořádně promíchám.








Spařenou hlávku zelí rozeberu na jednotlivé listy a zbavím je košťálů. Z masa udělám váleček veliký akorát tak do dlaně a zabalím ho do listu.












Orestovanou cibulku zastříknu vodou a do připraveného základu naskládám zarolované mleté maso do zelných listů.






Celou tu parádu dám do předehřáté trouby a peču a peču, a až se mi začnou listy připékat tak je to hotové.




K obědu jsme plněné listy měli s vařeným bramborem, podlité trochou výpeku, co zůstal na dně pekáče.

Žádné komentáře:

Okomentovat