středa 26. ledna 2011
DANČÍ PLEC DUŠENÁ NA ZELENINĚ
Maso opláchneš, osušíš a protkneš slaninou. Malinko ho osolíš, správně by se mělo stáhnout motouzem, ale protože jsem ho zapomněl koupit tak to předvedu příště.
Na rozpuštěné slanině maso krátce a zprudka opečeš ze všech stran, aby se zatáhlo, a vyndáš ho stranou. Přidáš nakrájenou kořenovou zeleninu (mrkev, celer, petržel), cibuli na kostičky a osmahneš do růžova. Já jsem si navíc přidal kousek květáku, pórku a kousek listu kapusty.
Mezitím přidáš divoké koření (celý černý pepř, celé nové koření, bobkový list) a zastříkneš vodou.
Do vzniklého základu vrať maso a dus ho doměkka.
Hotové maso zase vyndej a šťávu zahusti jíškou. Pořádně to promíchej a pořádně za občasného míchání provař (aspoň 20 minut). Než bude omáčka hotová tak jí ochutnej a případně dosol.
Pak máš dvě možnosti, buďto ji procedíš nebo jako já ji můžeš i s tím kořením rozmixovat tyčovým mixérem. Pozor ne každý tyčák může do horké tekutiny a kovovým tyčákem není dobré dráždit teflonové nádobí.
Maso nakrájej na plátky, rozlož na talíř a přelij omáčkou. My jsme měli rýži, ale klidně přidej brambory nebo těstoviny.
Přihlásit se k odběru:
Komentáře k příspěvku (Atom)
Žádné komentáře:
Okomentovat