neděle 7. listopadu 2010
HOVĚZÍ MASO NA ČESNEKU A ZELENÉM PEPŘI
Na tuku orestuješ na kostičky nakrájenou cibuli něco mezi zlatavou a hnědou barvou a přidáš na kostky nakrájenou hovězí kližku.
Maso restuj tak dlouho, až bude opečené ze všech stran, pak přidej v hmoždíři nadrcený zelený pepř a rozetřený česnek, ještě chvíli restuj a zalij vývarem nebo vodou.
Pak to nech v papiňáku tak 30-35 minut dusit.
Když je udušeno vyndej maso ven a nech šťávu vyvařit na tuk.
Pak to zaprášíš moukou a uděláš si jíšku.
Teď to zalij chladným vývarem nebo vodou a pořádně prošlehej metlou.
Maso vrať do vzniklé omáčky a za častého míchání provař minimálně 20 minut. Že je omáčka dobře provařená poznáš podle toho ,že ti začne nahoru vystupovat tuk.
K obědu jsme to měli s rýží, a jelikož mi zbylo i na večer tak jsem si to dal s bramborem.
Přihlásit se k odběru:
Komentáře k příspěvku (Atom)
Žádné komentáře:
Okomentovat