neděle 7. listopadu 2010

HOVĚZÍ MASO NA ČESNEKU A ZELENÉM PEPŘI




Na tuku orestuješ na kostičky nakrájenou cibuli něco mezi zlatavou a hnědou barvou a přidáš na kostky nakrájenou hovězí kližku.








Maso restuj tak dlouho, až bude opečené ze všech stran, pak přidej v hmoždíři nadrcený zelený pepř a rozetřený česnek, ještě chvíli restuj a zalij vývarem nebo vodou.


Pak to nech v papiňáku tak 30-35 minut dusit.


Když je udušeno vyndej maso ven a nech šťávu vyvařit na tuk.


Pak to zaprášíš moukou a uděláš si jíšku.


Teď to zalij chladným vývarem nebo vodou a pořádně prošlehej metlou.


Maso vrať do vzniklé omáčky a za častého míchání provař minimálně 20 minut. Že je omáčka dobře provařená poznáš podle toho ,že ti začne nahoru vystupovat tuk.


K obědu jsme to měli s rýží, a jelikož mi zbylo i na večer tak jsem si to dal s bramborem.

Žádné komentáře:

Okomentovat