středa 10. listopadu 2010

ZAPEČENÉ ROMANESCO S BRAMBOREM

Předpokládám, že znáte ale přece jenom pro každý případ; Romanesco je variantní zelená forma květáku podobná trochu brokolici, bohatá na vitamín C, vitamín B9, vlákninu atd.





Nakrájím plátky slaniny na kousky cibuli na segmenty a na troše olivového oleje nechám pomalu restovat, občas zamíchám.




Nakrájené brambory přidám k cibuli, která mi mezitím zesklovatěla, promíchám a dál pomalu restuju.




Potom stejně jako u květáku - koupím pěkný kus, zbavím ho zbylých listů, rozeberu na růžičky a pořádně propláchnu studenou vodou.






Připravené romanesco přidám do pánve, pořádně promíchám s již stávajícím obsahem, osolím, opepřím bílým pepřem, posypu nastrouhaným sýrem – ten dej podle chuti jak množství, tak druh – navrch dej pár vloček másla a nech v předehřáté troubě zapéct asi mezi 10 a 15 minutami. Tak na 180 ;-).








Pak rozděl na talíře a můžeš k tomu přidat chleba nebo kyselou okurku nebo tak já jsem si to ještě posypal sýrem Grana Padano.

Žádné komentáře:

Okomentovat