pátek 8. října 2010

ŠPENÁT SE SÝREM

Určitě si vzpomenete na hmotu tmavě zelené barvy, které se ve školní jídelně říkalo špenát. Myslím, že velká většina z nás to neměla ráda některým je špatně dodnes. I přesto, že dnes všude slýcháme o tom, jak jedině čerstvé suroviny jsou dobré potažmo i ode mě, jsou jídla, která si nedovedu představit bez „klasického“ špenátu z protlaku. Jen pro příklad vepřové výpečky nebo vařené uzené nebo pečený bůček nebo vepřová plec pečená a k tomu bramborový knedlík a špenát.


A dnes si ten špenát uděláme trochu jináč.


Nakrájím cibuli na kostičky a na oleji nebo na rozpuštěném špeku, to záleží na chuti, ji nechám zesklovatět.


Přidám zmrazený špenátový protlak a za občasného míchání nechám roztát.


Mezitím si připravím česnek, který prolisuju do špenátu a nastrouhám sýr (eidam třeba).




Když mi špenát začne bublat, tak je dost připravenej na to abych tam přidal sýr. Pak míchám, dokud se sýr úplně nerozpustí, přitom solím případně pepřím a jakmile je úplně rozpuštěnej tak ho ihned expeduju páč když ti vystydne tak to celé ztuhne.


Doufám, že ti moje úprava bude chutnat ;-).

Žádné komentáře:

Okomentovat