středa 7. července 2010

ZELENINOVÁ POLÉVKA


V hrnci na oleji orestuju jednu větší cibuli, aby měla barvu něco mezi růžovou a hnědou,

dále přidám kořenovou zeleninu (mrkev, celer, petržel) nakrájenou na kusy
nebo nastrouhanou


a ještě chvíli restuju.

Pokud máte rádi kmín tak ho přidáte k cibuli, může být mletý nebo celý to je fuk, osolím, opepřím. Přidám česnek, prolisovaný nebo utřený, velice krátce orestuju a zaliju vodou v lepším případě hovězím vývarem.

Pak tam naházím pokrájenou kedlubnu, pórek. Můžeš přidat květák, brokolici, brambor, vše nakrájené na kousky, hrášek, kukuřici. Polívku vařím do poloměkké zeleniny, pak přidám bylinky (libeček, petržel),

ochutnám, případně dosolím a dopepřím a po poslední přidané surovině nechám pět minut provařit. Když toho navaříš víc tak se nic neděje a pokud do toho už nebudeš nic dávat tak ti to v lednici vydrží třeba tři dni.

Žádné komentáře:

Okomentovat