čtvrtek 8. července 2010
STUDENÁ SMETANOVÁ OMÁČKA (DIP)
Tuhle omáčku používám při grilování k namáčení syrové zeleniny nebo ke steakům. Vezmu zakysanou smetanu, dám ji do větší misky, osolím, opepřím, zakápnu olivovým olejem a limetovou šťávou. Promíchám, ochutnám. A teď tam můžu vrazit jemně nasekaný kopr a rozetřený česnek dle zvyklosti. Tak to mam nejradši. Nebo k tomu přidám nastrouhanou okurku čerstvou nebo sterilovanou nebo bez česneku jen s koprem nebo jiný bylinky s česnekem nebo bez nebo přidám chilli koření nebo nasekaný chilli papričky nebo nakládaný zelený pepř nebo kombinuju, jak mě zrovna napadne. Prostě tisíce chutí a variací tak se neboj experimentovat a vymysli si jen svoji vlastní kombinaci.
Přihlásit se k odběru:
Komentáře k příspěvku (Atom)
Žádné komentáře:
Okomentovat