neděle 25. července 2010

LEČO



Připravím si suroviny na výrobu Leča. Pro dva použiju jednu cibuli, jednu jarní cibulku, dvě vejce, dvě rajčata a dvě papriky. Můžeš přidat klobásu nebo párek nebo nechat jen zeleninu. Na oleji orestuju cibuli do růžova a přidám uzeninu nebo přidám zrovna papriku bez klobásy a nechám podusit, až paprika změkne. Mezitím si umíchám vejce a osolím je. Přidám na plátky nakrájený rajčata, prohřeju je, ale jen aby se mi nerozpadli na kečup :-). Potom přiliju mixlí vejce a míchám, dokud mi to neztuhne tak jak potřebuju. My jsme si je dali s vařeným bramborem „m.m.“ neboli maštěný máslem, ale stačí i chleba.








4 komentáře:

  1. Hm, lečo mám z dětství zafixovaný, jako že NE-E... ale od tý doby už uběhlo hodně času a papriky i rajčata jím běžně a tohle vypadá fakt moc pěkně... asi to někdy zkusím :)

    OdpovědětVymazat
  2. ale musí to být čerstvé dělat jako minutku

    OdpovědětVymazat
  3. ..lečo máme veľmi radi..a nemusí byť čerstvé...môže byť aj z druhého dňa...my sme nenároční...:-)))

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. jj rozumím, bylo myšleno, že není z konzervy ale z čerstvé zeleniny ;-)
      a stejně je nejlepší úplně čerstvé :-D navíc nám většinou nezbude ani na přidání natož do druhého dne ;-)

      Vymazat