úterý 10. prosince 2013

PEČENÉ AMERICKÉ BRAMBORY V TROUBĚ

Tak konečně jsem se dostal k tomu, abych vám napsal, jak připravuji lahůdku, která je tak výborná že k sobě nepotřebuje nic - snad jen možná tatarku :-D


Prosté jídlo a jednoduchá příprava - proto je to můj favorit.
Jak na to?
Na plech si připravím pečící papír. A dále je třeba pořádně umýt brambory.



Ty nakrájím na segmenty a dám je do mísy. Poleju je olejem, posypu kořením, mé oblíbené je provensálské, osolím, popřípadě opepřím. Pak to všechno dobře promíchám, aby každý kousek brambory byl obalen v oleji a směsi koření. 


Poté je vyskládám na připravený plech s pečícím papírem tak, aby se pokud možno nedotýkaly. 


Troubu jsem si předehřál a ideální teplota je 180° - horkovzduch na 20 minut.


Pak je zkontroluju, a pokud jsou ještě hodně světlé tak 5 minut přidám. 


A to je vše.


Při sbírání brambor z plechu jsem vyzkoušel novou lopatku od Fiskars a výborně se osvědčila.


PS. Recept na tatarku někdy příště ;-)


Žádné komentáře:

Okomentovat