V poslední době mě hodně oslovili obiloviny. A tak zkouším všechny možné, abych se dopídil k tomu, které z nich jsou nejlepší. Zatím stále vede žito.
Tentokráte jsem si koupil špaldové kroupy.
Ty jsem
dal vařit dle návodu na sáčku – propláchnuté do vařící mírně osolené vody na 20
minut tj. do křupava, do měkka je třeba vařit déle.
Mezitím jsem na oleji orestoval na segmenty nakrájenou cibuli
a přidal jsem k ní na kostičky nakrájenou kořenovou zeleninu. Po té jsem přidal zmrazené fazolky a kukuřici
a po chvíli i cuketu na kostky.
Jakmile bylo vše prohřáté, zamíchal jsem do toho uvařené kroupy.
V průběhu přípravy jsem vše samozřejmě osolil a opepřil. Samozřejmě další koření, bylinky nebo sojovku dej podle své momentální chuti.
Určitě by bylo dobré to posypat dobrým sýrem, ale ten jsme bohužel neměl :-( .
Žádné komentáře:
Okomentovat