Svátek práce jsem sice oslavil prací, ale příjemnou, i když grilovat v pravé poledne v největším vedru je mazec. Pro návštěvu jsem se rozhodl připravit pštrosí maso a na grilu je prostě nejlepší.
Pokud si chceš přečíst něco O PŠTROSOVI.
Pro tuto akci jsem zakoupil malý filet, a bylinky (tymián mi vymrzl a rozmarýn jsem nechal uschnout L ) oregano jsem měl již svoje.
Do hmoždíře jsem dal hrubozrnnou sůl a celý zelený pepř, bylinky jsem nasekal a přidal je tam taky.
Potom jsem to celé rozetřel a nakonec jsem přidal olivový olej.
Maso jsem omyl osušil a v pekáčku jsem ho osolil a potřel připravenou bylinnou směsí. Pštros se pak v bylinkách válel asi půl hodiny a myslím, že celá by mu klidně prospěla.
Poté jsem ho slavnostně položil na gril rozpálený na plno z každé strany tak deset minut.
Následovalo zabalení do alobalu a cca pětiminutové odpočívání před porcováním.
Výsledek
vidíš sám a chuť byla nepopsatelná.
Zkusila jsem na takový způsob udělat krkovičku a byla vynikající. Děkuji a všem doporučuji!
OdpovědětVymazatJsem rád že chutnala, vyzkouším to na krkovici také a když nezapomenu tak to i nafotím a přidám ;-)
Vymazat