U Babánků jsme ochutnali Panna Cottu od Masťů a tak nám zachutnala, že jsme ji museli zkusit udělat.
Takže je to jednoduchý.
Používá se k tomu šlehačka, cukr, plátková želatina a to je vše.
Pak už je potřeba akorát misku na „vaření“ ve vodní lázni, kde zahříváme šlehačku s cukrem na maximální teplotu 80 °C, ale pozor, moc rychle nepromícháváme, abyste šlehačku nevyšlehali. ;-)
Já jsem použila 500 ml šlehačky, 3 lžíce cukru a 3 plátky želatiny. V mezičase si ještě namočíme želatinu podle návodu.
Jakmile želatina nabobtná, tak ji přidáme do šlehačky a promícháme.
Během chvilky se rozpustí a to je správná chvíle na to Panna Cottu sundat ze sporáku.
Pak už jí můžeme rozlít do formiček nebo skleniček a nechat ztuhnout do druhého dne.
K Panna Cottě se hodí ovoce, třeba lesní směs, broskve, jahody apod.
My jsme si to dali s rozmixovanými kompotovanými broskvemi a byla to mňamka.
Tento dezert nás čekal jako úžasná tečka na závěr při grilování u Menclíků ... a je to opravdu luxusní ... sice kalorická bomba, ale jednou za čas neuškodí :-) TOMÍČKOVIC Z PRAHY
OdpovědětVymazatDěkujeme za pochvalu, jsme rádi, že Vám chutnalo a už vymýšlíme čím Vás překvapíme příště ;-) jo a těchto bomb se bát nemusíte :-D Pepan
Vymazat