pondělí 14. května 2012

PANNA COTTA


U Babánků jsme ochutnali Panna Cottu od Masťů a tak nám zachutnala, že jsme ji museli zkusit udělat.
Takže je to jednoduchý.

Používá se k tomu šlehačka, cukr, plátková želatina a to je vše.




Pak už je potřeba akorát misku na „vaření“ ve vodní lázni, kde zahříváme šlehačku s cukrem na maximální teplotu 80 °C, ale pozor, moc rychle nepromícháváme, abyste šlehačku nevyšlehali. ;-)


Já jsem použila 500 ml šlehačky, 3 lžíce cukru a 3 plátky želatiny. V mezičase si ještě namočíme želatinu podle návodu.


Jakmile želatina nabobtná, tak ji přidáme do šlehačky a promícháme.


Během chvilky se rozpustí a to je správná chvíle na to Panna Cottu sundat ze sporáku.


Pak už jí můžeme rozlít do formiček nebo skleniček a nechat ztuhnout do druhého dne.




K Panna Cottě se hodí ovoce, třeba lesní směs, broskve, jahody apod.


My jsme si to dali s rozmixovanými kompotovanými broskvemi a byla to mňamka.




2 komentáře:

  1. Tento dezert nás čekal jako úžasná tečka na závěr při grilování u Menclíků ... a je to opravdu luxusní ... sice kalorická bomba, ale jednou za čas neuškodí :-) TOMÍČKOVIC Z PRAHY

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Děkujeme za pochvalu, jsme rádi, že Vám chutnalo a už vymýšlíme čím Vás překvapíme příště ;-) jo a těchto bomb se bát nemusíte :-D Pepan

      Vymazat