neděle 30. ledna 2011

CANNELLONI SE ŠPENÁTEM A RICOTTOU

Na přání kluků konečně něco se špenátem.

Těstoviny na tohle jídlo si buď koupíš v obchodě a uděláš je podle návodu nebo si je připravíš domácí. Recept na těsto najdeš tady.


Nejdřív do mísy propasíruj ricottu přes síto aby byla jemnější. Čerstvý špenát nasypeš do vařící vody a velice krátce povaříš.




Pak z něj vymačkej šetrně vodu a na prkýnku ho pokrájej nadrobno, ale ne na protlak, společně s bazalkou. Nejlepší je čerstvá ale, když máš sklerózu tak je dobrá i mražená.




Pokrájený špenát s bazalkou přidej do mísy s ricottou, osol, opepři, přidej strouhaný muškátový ořech vejce a strouhaný sýr třeba parmezán nebo gran padano a vše dobře promíchej.


Na přelití jsem si připravil omáčku ze smetany mlíka a strouhané zlaté nivy, kdo nemá rád nivu tak si tam strouhne jiný sýr, kterou jsem trochu povařil.






Cannelloni naplň připravenou směsí a poskládej je do zapékací misky nebo pekáčku vymazaného máslem. Mrkni se jak připravit a plnit domácí cannelloni.






Pak to přelij omáčkou, přidej máslo a zapeč je v předehřáté troubě na 200 asi dvacet minut.




Jo, a napiš, jak ti chutnali.

Žádné komentáře:

Okomentovat