Na přání kluků konečně něco se špenátem.
Těstoviny na tohle jídlo si buď koupíš v obchodě a uděláš je podle návodu nebo si je připravíš domácí. Recept na těsto najdeš tady.
Nejdřív do mísy propasíruj ricottu přes síto aby byla jemnější. Čerstvý špenát nasypeš do vařící vody a velice krátce povaříš.
Pak z něj vymačkej šetrně vodu a na prkýnku ho pokrájej nadrobno, ale ne na protlak, společně s bazalkou. Nejlepší je čerstvá ale, když máš sklerózu tak je dobrá i mražená.
Pokrájený špenát s bazalkou přidej do mísy s ricottou, osol, opepři, přidej strouhaný muškátový ořech vejce a strouhaný sýr třeba parmezán nebo gran padano a vše dobře promíchej.
Na přelití jsem si připravil omáčku ze smetany mlíka a strouhané zlaté nivy, kdo nemá rád nivu tak si tam strouhne jiný sýr, kterou jsem trochu povařil.
Cannelloni naplň připravenou směsí a poskládej je do zapékací misky nebo pekáčku vymazaného máslem. Mrkni se jak připravit a plnit domácí cannelloni.
Pak to přelij omáčkou, přidej máslo a zapeč je v předehřáté troubě na 200 asi dvacet minut.
Jo, a napiš, jak ti chutnali.
Žádné komentáře:
Okomentovat