Vypadá to jako sražená čokoládová buchta,
ale když ji položíš na stůl tak okamžitě zmizí – jako je fakt dost dobrá. Takovéto pochoutky u nás peče Klára a tak vám napíšu přesně jak tu mňamku připravuje.
Nejdřív si předehřeje troubu na 160 °C (bez horkovzduchu).
Pak pekáček nebo formu (hranatou) vyloží pečícím papírem.
Připraví si vodní lázeň na rozpuštění 350g čokolády s obsahem kolem 70 % kakaa, ne že to ošidíš!
Zároveň s tou čokoládou v lázni rozpouští 250g másla. Jakmile se čokoláda s máslem rozpustí a spojí tak jí sundá z lázně a nechá chladnout.
Pak si vyšlehá 3 celé vejce, tak aby byly světlé a lesklé. To chvilku zabere, takže jí z toho určitě bolí ruka.
Do vajíček přidá 250 g cukru a znovu pečlivě zašlehá. Zase se musí lesknout a být hladká.
Teď přichází důležitý okamžik a to je vmíchání čokolády, která mezitím mírně vychladla, ale stále je tekutá, do vajíček, ale pozor čokoláda nesmí být moc teplá, jinak se ti to srazí.
Na závěr proseje 85 g hladké mouky s 1 lžičkou prášku do pečiva.
Hmotu dokonale zamíchá a vlije do připraveného pekáčku.
Tak a teď už to jenom strčí do trouby a nechá cca 30 – 35 minut péct. Po uplynutí doby provede zkoušku zapíchnutím špejle. Pokud na špejly ulpí drobečky, tak je hotovo, brownies vyndává z trouby a nechá vychladnout.
Pak už jenom nakrájí, naskládá na talíř, přinese na stůl a kouká, jak rychle to mizí.
Žádné komentáře:
Okomentovat