pondělí 25. října 2010

BROWNIES

Vypadá to jako sražená čokoládová buchta,

ale když ji položíš na stůl tak okamžitě zmizí – jako je fakt dost dobrá. Takovéto pochoutky u nás peče Klára a tak vám napíšu přesně jak tu mňamku připravuje.




Nejdřív si předehřeje troubu na 160 °C (bez horkovzduchu).


Pak pekáček nebo formu (hranatou) vyloží pečícím papírem.


Připraví si vodní lázeň na rozpuštění 350g čokolády s obsahem kolem 70 % kakaa, ne že to ošidíš!


Zároveň s tou čokoládou v lázni rozpouští 250g másla. Jakmile se čokoláda s máslem rozpustí a spojí tak jí sundá z lázně a nechá chladnout.


Pak si vyšlehá 3 celé vejce, tak aby byly světlé a lesklé. To chvilku zabere, takže jí z toho určitě bolí ruka.


Do vajíček přidá 250 g cukru a znovu pečlivě zašlehá. Zase se musí lesknout a být hladká.


Teď přichází důležitý okamžik a to je vmíchání čokolády, která mezitím mírně vychladla, ale stále je tekutá, do vajíček, ale pozor čokoláda nesmí být moc teplá, jinak se ti to srazí.


Na závěr proseje 85 g hladké mouky s 1 lžičkou prášku do pečiva.



Hmotu dokonale zamíchá a vlije do připraveného pekáčku.




Tak a teď už to jenom strčí do trouby a nechá cca 30 – 35 minut péct. Po uplynutí doby provede zkoušku zapíchnutím špejle. Pokud na špejly ulpí drobečky, tak je hotovo, brownies vyndává z trouby a nechá vychladnout.


Pak už jenom nakrájí, naskládá na talíř, přinese na stůl a kouká, jak rychle to mizí.

Žádné komentáře:

Okomentovat